top of page
Suppikset_korissa_pienempi_edited.jpg

TARINA

Syötteen sieni ja yrtti syntyi elinikäisestä intohimosta sienestykseen ja luonnon antimiin

Olen koko ikäni tutustunut innolla sienten maailmaan ja kerännyt myös muita pohjoisen luonnon antimia. Puutarhan ja kasvimaan hoito on myös ollut aina kesäisin yksi tärkeimmistä harrastuksistani. Päätyöni oli kuitenkin 30 vuoden ajan ihan toisaalla, tietoliikennetekniikka ja insinöörikoulutus täyttivät työpäivät ja osin illatkin.


Pidemmän päälle alkoi tuntua siltä, että voisihan sitä tässä elämässä tehdä vielä muutakin, sellaista mikä olisi lähempänä sydäntä. Lapsetkin kasvoivat ja alkoi olla enemmän aikaa paneutua omiin harrastuksiin. Ensin kävin sienineuvojan koulutuksen, sitten innostuin ammattikorkeakoulun tarjoamasta agrologikoulutuksesta. Tein työn ohella agrologin tutkinnon ja innostuin toden teolla.
 

Entisessä työpaikassa työt loppuivat vuonna 2017 ja vapauduin miettimään loppuelämäksi uutta uraa. Olin perustanut yrityksen jo vuonna 2016 suorittaakseni agrologiopintojen harjoittelut omassa yrityksessä. Päätin alkaa kehittämään yritystäni sienten, marjojen ja valkosipulin ympärille. Opettajan koulutusta ja kokemusta ajattelin lisäksi hyödyntää erilaisia koulutus- ja neuvontapalveluita tarjoamalla. Kaikista näistä on hiljalleen rakentunut monipuolinen paketti.
 

Kakkoskotimme kauniin Naamankajärven rannalla Syötteen kansallispuiston eteläpuolella toimii hyvin tukikohtana. Sain rakennutettua pihan perälle ihan oman verstashuoneen, jossa voi luonnontuotteiden jalostuksen lisäksi kokoontua kahville tai pitää vaikka sieniluentoja pienille porukoille.
 

Nyt alkavat kaikki tarvittavat resurssit olla kasassa ja päästään tositoimiin! 

Riitta Rontu, yrittäjä, Syötteen sieni ja yrtti

Yrittäjä

RIITTA RONTU

  • DI

  • Agrologi (AMK)

  • Kauppasieni- ja villiyrttineuvoja

info@syotteensieni.com

+358 400 680215

bottom of page