top of page
maustekupit pienempi.jpg

SIENIPOHJAISET MAUSTEET

Kuivatuista sienistä valmistamme herkullisia umamisia mausteita ja sienisuoloja. Valikoima vaihtelee aina sienisadon mukaan, kesällä varastot ovat tyhjimmillään...

Sienimausteet pakkaamme tiiviisiin laminaattipusseihin sekä lasipurkkeihin maustemyllyllä tai ilman. Valikoima voi vaihtua jonkin verran kysynnän mukaan.

Sienisuola

Sienisuola on herkullinen mauste, joka sopii lähes kaikkiin ruokiin.

Ainesosat: Hieno merisuola 70%, kuivattu herkkutatti , lampaankääpä, suppilovahvero ja muita kuivattuja metsäsieniä, ruohosipuli, timjami. Sienisuola on pakattu tiiviiseen pussiin tai lasipurkkiin, jotka säilyttävät hyvin sen aromit. Pussi 40 g, hinta 7,50 €, maustemylly 55 g, hinta 10 € sekä lasipurkki 65 g , hinta 11 €. Sienisuolan koostumus voi vaihdella vuosittain saatavien sienien mukaan.

Kantarellisuola

Kantarellisuola antaa ruokiin herkullista kantarellinmakua. Se sopii melkein kaikkiin ruokiin. Kantarellisuola sisältää 80 % hienoa merisuolaa ja 20 % kuivattua jauhettua kantarellia. Pussi 40 g, hinta 7,50 €.

Matsutakesuola

Matsutake eli tuoksuvalmuska on herkullinen ja voimakkaan tuoksuinen ruokasieni. Matsutakesuola antaa ruokiin herkullista matsutaken makua. Se sopii melkein kaikkiin ruokiin. Matsutakesuola sisältää 80 % hienoa merisuolaa ja 20 % kuivattua jauhettua matsutakea eli tuoksuvalmuskaa. Pussi 40 g, hinta 8 €.

Tattisuola (tilapäisesti loppunut)

Tattisuola sisältää 50% kuivattua ja jauhettua herkkutattia ja 50% hienoa merisuolaa. Tattisuola on pakattu maustemyllyllä varustettuun lasipurkkiin. 

Tattisuola sopii hyvin monenlaisiin ruokiin, mm. lihan, kalan, vihanneksien, munakkaiden ja pastan kera. Siinä on herkkutatin pähkinäinen tuoksu. Sopii hyvin myös pöytäsuolaksi. Lasipurkki maustemyllyllä 50 g, hinta 12 €. 

Herkkutattijauhe (tilapäisesti loppunut)

Kuivattua ja jauhettua herkkutattia, sopii mausteeksi kaikkiin ruokiin. Tästä voit myös keittää sileän samettisen sienikeiton. Pussi 20 g, hinta 9 €. 

IMG_20221204_222626.jpg
IMG_20211202_193535.jpg
IMG_20211028_124638.jpg
bottom of page