top of page
maustekupit pienempi.jpg

VALKOSIPULIPOHJAISET MAUSTEET

Kuva: Janne Autere / www.southlapland.photography

Syksyn 2023 valkosipulisadosta valmistettuja tuotteita on jo saatavilla! Valikoima näkyy täällä:

Valkosipulijauhe 

Syötteellä kasvatetusta talvivalkosipulista kuivattua ja jauhettua rouheista jauhetta. Aromi on todella voimakas ja intensiivinen.

50 g pussi, hinta 8 € ja 80 g lasipurkki 12 €. 

Valkosipulisuola

Syötteen valkosipulista kuivattua ja jauhettua rouheista jauhetta lisättynä hienolla merisuolalla. Helppokäyttöinen valmis mausteseos, jossa on voimakas valkosipuliaromi.

50 g pussi, hinta 6 € ja 75 g maustemyllyllä varustettu lasipurkki, hinta 9 €.

Vihreä valkosipulisuola

Vihreä valkosipulisuola sisältää 50% hienoa merisuolaa, 25% valkosipulin kynsiä ja 25% valkosipulin kukkavartta. Se sopii mausteeksi kaikkiin ruokiin, joihin halutaan valkosipulin makua.

Valkosipulin kukkavarret kasvavat kesän aikana ja ne kerätään keskikesällä. Niitä voidaan syödä sellaisenaan tai kypsennettyinä, valmistaa erilaisiksi säilykkeiksi kuten pikkelsiksi tai pestoksi sekä kuivata mausteeksi.

50 g pussi, hinta 6 € ja 80 g lasipurkki, hinta 9,50 €.

Valkosipulinen keittomauste

Valkosipulinen keittomauste sisältää lipstikkaa, valkosipulia, valkosipulin kukkavartta, persiljaa ja kirveliä. Se sopii hyvin erilaisiin keittoihin, kuten liha- ja kanakeittoon, kasviskeittoon sekä myös pataruokiin ja laatikoihin. Ei sisällä lisättyä suolaa.Yrtit on kasvatettu pohjoisen puhtaassa ympäristössä, pitkien valoisien päivien ansiosta ne ovat vahvoja ja aromikkaita.

40 g pussi, hinta 8 €. 

bottom of page